×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Mire buknak az SZTE-s csajok? előadások

Írta: Honfiné Kurai Kinga

2012. szeptember 25. - Milyen a tökéletes pár?   

Kedd este izgalommal és várakozással telve gyűltünk össze a Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Dísztermében. Előadónk személyében Baczynski Lászlót tisztelhettük meg, aki jó pár évnyi házassági és kapcsolatépítési tapasztalatait gyűjtötte csokorba nekünk aznapra. Előadó készsége, a természetesség, ahogy kezelte közönségét és megnyerő stílusa megadta nekünk a jókedvet, valamint a sikert. Nem elégedett meg a szokásos száraz monológokkal, hanem diasorait humoros képekkel, zenékkel tűzdelte meg, anekdotákat hallhattunk személyes életéből, eddigi hibáiról és sikereiről a párkapcsolatok terén, ami egyaránt lekötötte a figyelmet és garantálta az érdeklődés fenntartását is.

    A hallottak annyira felkorbácsolták a jó kedvet és a társasági hangulatot, hogy mikor a termet már el kellett hagynunk, az épület előtt tovább folytatódtak a baráti beszélgetések, élménymegosztások az elmúlt óráról. Nevetések és duruzsolások hangzottak az éjszakában hol erősebben, hol halkabban, a villamosról pislogók talán sóhajtozva vágytak csillogó szemű kis társaságunk mellé, ahol személyes kérdéseinkkel nyugodtan fordulhattunk készséges előadónkhoz, aki nem szaladt el a kihívások elől.
    Elgondolkodtál már rajta, milyen a tökéletes pár? Mi hiányzik talán a te oldaladról, talán a párod oldaláról? Mitől működik, vagy éppen nem működik a kapcsolatotok? Vagy éppen mire szeretnél odafigyelni a jövőben, nem beleesni tipikus hibákba? Igen, ezek fontos kérdések. Ha megfontolandó alapokat szeretnél ezekhez lerakni, keresd meg előadásaink, tanításaink között ezt az estét és építkezz bátran! Sőt, legközelebb Téged is várunk szeretettel!
    De itt még semmi nem ért véget, mert…

Eljött a szerda este.

2012. szeptember 26. - Mire buknak az SZTE-s csajok?

    Új nap, új arcok, új történetek. Előadónk ezen az estén Varga György volt, aki közvetlenségével az előző alkalom hangulatát idézte fel, stílusában mégis megfrissítette az előző gondolatokat. Háttér információ, hogy a témával kapcsolatban Evangéliumi Diákkörünk kérdőívezést folytatott több mint 1100 lánnyal, az ő véleményük, értékeik összefoglalója is terítékre került itt, számos fiatalember érdeklődésére és valamennyiünk okulására. Fő fonalként aznap este az önismeret került kiemelésre, ami, ha

 

belegondolunk abszolút nem elhanyagolható tényező a kapcsolatok terén. Ameddig magunkat nem ismerjük (sőt, tovább megyek), nem szeretjük, addig hogyan közeledjünk a többi személyhez? Mire építhetünk, miből indulhatunk ki? Neked ez már megfordult a fejedben? Ezt és ezekhez kapcsolódó kérdéseket teríthettünk a boncasztalra, néha nevetve, néha mély és elgondolkodó csendben emésztve a hallottakat. Interaktív megmozdulásként élményekhez, gondolatokhoz, csoportokhoz kapcsolhattuk magunkat kézfelemeléssel, hisz a passzivitás itt olyan kényelem volt, amit előadónk nem szívesen engedett burjánzani. További ízelítőnek csak egy mondatot ejtek még el: Minden lány királylány szeretne lenni és minden fiú lovagnak készül!
    Az est sikerét megint hosszú álldogálás és kacagások koronázták meg a bejáratnál, mert valahogyan aznap sem volt kedve hamar hazamenni sokaknak. A villamosok sóhajtozva robogtak el mellettünk, míg nekünk újfent lehetőségünk nyílt mind négy, mind több szem közt lefoglalni tapasztalt előadónkat.

Témakörünket egy vasárnapi alkalommal zártuk.

2012. szeptember 30. - A tartós kapcsolat titkai.

 

    Tóth Sándor, a Debreceni Új Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora osztotta meg velünk gondolatait a táméval kapcsolatban. Hogyan juthatunk el az erkölcsi fejlődés egy magasabb szintjére? Mi egy kapcsolat alapja? Mi a házasság? Mi a család? Miért érdemesebb egyáltalán ebben gondolkodni a mai trendek helyett? Ha úgy próbálsz mással közeli kapcsolatba kerülni, hogy előtte nem vagy tisztában önmagaddal, a kapcsolatban főleg magadat akarod majd kiteljesíteni.
    Elgondolkodtató, igaz? Három némileg különböző karakterű téma, mégis a veleje valahogy mindegyiknek azonos dolgokra vezethető vissza.
    Minket, akik a teremben voltunk, szintén annyira lekötöttek a hallottak, mint talán most Téged ez a rövid összefoglaló. Ha érdekelnek a részletek, ha többre is vágysz, akkor ne csak passzív részese legyél a felvételeken elmondottaknak, hanem gyere el bátran a legközelebbi alkalmunkra és éld meg ezeket az élményeket személyesen is!

„Legyetek az Igének (Isten beszédének) cselekvői, ne csupán hallgatói,
hogy be ne csapjátok magatokat.”

Jakab levele, 1:22