Evangéliumi Diák Kör

×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Szegedi látnivalók

Ismerd meg a várost!

 

Szeged Vadaspark (www.zoo.szeged.hu)  

Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. Elsősorban veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része. Az itteni állatfajok jelentős része ugyanis még európai viszonylatban is kuriózumnak számít. A hazai állatkertek közül Szegeden élnek legnagyobb arányban nemzetközi fajmegmentési program részeként tartott állatok. 

 

 

Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje (www.fuveszkert.u-szeged.hu)

A kert területén 5120 növényfaj található, ebből kb. 1800 trópusi növényfaj, 440 kaktusz, 470 egyéb pozsgás növény. Különlegessége a kínai mamutfenyő és az indiai lótusz.

 

Szegedi Csillagvizsgáló (www.astro.u-szeged.hu)

Minden péntek este várja az érdeklődőket! Sötétedésig számítógépes képekkel, filmekkel szemléltetett csillagászati és űrkutatási kiselőadások zajlanak a tanteremben. Derült égbolt esetén távcsöves bemutatókat és lézerpálcás csillagképtúrákat tartanak.

 

Napfényfürdő Aquapolis (www.napfenyfurdoaquapolis.com)

Egész évben üzemel, több mint 700 méternyi csúszdaeleme és két gyógymedence található a fürdőben, péntekenként pedig 21-24-óráig a Csendes wellnessben várják a vendégeket. Megtalálhatók továbbá: élmény- és pezsgőmedence, finn szaunák, infraszauna, gőzkamra, sókamra, tepidárium, aromaszoba, kültéri rönkszauna.

 

Anna Gyógy -Termál és Élményfürdő (www.szegedsport.hu)

A patinás belvárosi fürdő termál- illetve wellness részlegén úszómedence, élmény- és pezsgőmedencék, aromakabin, infrakabin, gőzkabin, és finn szaunák szolgálják a kikapcsolódást. Hétfőtől péntekig, minden este 21-24 óráig éjszakai fürdő várja a fiatalokat a Tisza Lajos krt. 24-es szám alatt.

 

 

Dóm tér (www.domter.hu)

Szeged leglátványosabb rendezvényeinek helyszíne, itt rendezik nyaranta a Szegedi Szabadtéri Játékokat és decemberben a Dóm téri Advent elnevezésű rendezvénysorozatot. A tér leghangsúlyosabb épülete a fogadalmi templom. Az ország negyedik legnagyobb temploma, amit a nagy árvíz levonulása után építettek, melynek tornyáról egész Szeged megtekinthető. Hazánkban egyedülálló zenélő órában is itt gyönyörködhetünk, mely a középkori egyetemek egyik jelképe. Az óra számlapja körüli falnyílásokon az egyetemi tanácsot és a ballagó diákokat ábrázoló színes figurák vonulnak ki naponta kétszer: 12.15 és 17.45-kor.


 

Új Zsinagóga (www.zsinagoga.szeged.hu)

Monumentális mór-szecessziós épülete Európa egyik legszebb zsidó temploma, belső terének fenséges hangulatát a fehér-arany-kék díszítések, színes ablakok és a világmindenséget ábrázoló pompázatos üvegkupola adják.

 

Szegedi Nemzeti Színház (www.szinhaz.szeged.hu)

A jelentős színháztörténeti hagyományokkal büszkélkedő Szegedi Nemzeti Színház jelenleg három tagozattal – opera, tánc és dráma –, két játszóhelyen áll a színházszerető közönség rendelkezésére.

 

 

 

Reök-Palota (www.reok.hu)

Szecessziós épülete Szeged belvárosának egyik gyöngyszeme, mely európai viszonylatban is a legszebbek egyike. Időszaki tárlatokat, irodalmi és zenei programokat, valamint szobaszínházi előadásokat tartanak az épületben.

 

 

Móra Ferenc Múzeum (Közművelődési Palota), Vármúzeum és Kőtár (www.mfm.u-szeged.hu)

Szeged Közművelődési Palotájának neoklasszicista stílusú épületében kapott helyet a Móra Ferenc Múzeum értékes gyűjteménye. Állandó kiállításai közé tartozik: Természettudományi és természetvédelmi kiállítás, népművészeti gyűjtemény, Patikatörténeti kiállítás, az avar kutatások leleteinek bemutatója. A Móra Ferenc Múzeum várépülete ad helyet a régészeti gyűjtemény egy részének, valamint egyetemi előadóteremként is funkcionál. Az alsó szintjén pedig változatos témájú időszaki kiállításokat mutatnak be.

 

Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum (www.pickmuzeum.hu)

Látogatói szalámi-kóstolót, szegedi paprika termékmintát, téliszalámi-vásárlási kedvezményt és ajándék képeslapot kapnak.

 

Szegedi Papucs Látványműhely (www.szegedipapucs.com)

Szegeden őrzik a hagyományát, az eredeti módon való gyártás technológiáját, a ma is élő utolsó papucsos mester, Rátkai Sándor útmutatásai szerint, teljes egészében kézi munkával készült papucsoknak.

 

Szent István téri Víztorony (www.szegedivizmu.hu)

A Szent István terén áll hazánk legrégebbi vasbeton víztornya, amelyet a helybéliek „Öreg Hölgy”-nek becéznek. Az 1000 köbméteres víztorony tere éjszaka hangulatos séták helyszíne lehet, valamint ünnepekkor megnyíló tetőteraszáról alkalom kínálkozik Szeged panorámájában gyönyörködni.

 

 

Szent-Györgyi Albert Agóra (www.agoraszeged.hu)

Szeged legújabb tudományos és kulturális központja. Itt található az informatikatörténeti múzeum, az MTA Szegedi Biológia Kutatóközpont látványlaboratóriuma is. Az Informatórium pedig többek között interaktív kiállításokkal, intelligens otthonnal várja az érdeklődőket.

 

Városi Műjégpálya (www.szegedsport.hu)

A fedett, lelátóval rendelkező Városi Műjégpálya (Szabadkai út 20.) október 01-től március 31-ig áll a jégkorongcsapatok, korcsolyázók és a közönség rendelkezésére. A helyszínen korcsolyabérlés-, korcsolyaélezés- és büfé szolgáltatások vehetők igénybe.