Aktuális

 

Részvétnyilvánításra hív a Baptista Szeretetszolgálat mindenkit, aki szeretné leróni kegyeletét a Budapesten történt hajószerencsétlenség áldozatai iránt. A szervezeten keresztül bárki kifejezheti együttérzését a gyászoló hozzátartozóknak részvétkártyák megírásával, melyeket a Szeretetszolgálat a dél-koreai nagykövetség segítségével juttat el a családtagoknak. A segélyszervezet közös részvétnyilvánítást is szervezett, pünkösd vasárnapján pedig a Magyarországi Baptista Egyház tartott koreai-magyar kétnyelvű szertartást.

Koreát és a Baptista Szeretetszolgálatot több évtizedes jó kapcsolat fűzi össze, így természetes volt, hogy a múlt szerdai hajókatasztrófa után a baptisták azonnal felajánlották segítségüket az ország nagykövetségének.

 

  • Nagyon sok hozzátartozó érkezett Budapestre, itt várják a híreket szeretteikről. Az ő kultúrájukban a halálnál is kegyetlenebb az eltűnés, ha nem tudnak végső búcsút venni – mondja Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. – Mi most azzal próbáljuk könnyebbé tenni az ő itt tartózkodásukat, hogy több ezer magyar ember részvétnyilvánításán keresztül érezhessék: nincsenek egyedül a fájdalmukkal.

 

A Baptista Szeretetszolgálat június 6-tól részvétkártyákat oszt a Margit-hídnál és a város több pontján, ezekre személyes üzenetet írhat bárki, ezzel kifejezve részvétét a hajószerencsétlenség áldozatainak hazánkban tartózkodó családtagjai számára. A kártyákat a szeretetszolgálat a nagykövetség segítségével juttatja el a gyászoló hozzátartozóknak.

Az üzenetek online is elküldhetők a www.baptistasegely.hu honlapon és a Szeretetszolgálat közösségi oldalain keresztül. A link itt elérhető.