×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Missziós Ifjúsági Tábor Szegeden

Írta: Honfiné Kurai Kinga

 

Első ízben került sor a Missziós Ifjúsági Tábor megszervezésére. Olyan fiatalok jelentkezését vártuk, akik készek voltak bekapcsolódni az evangélium átadásába a fiatalok és az egyetemisták felé, akiket érdekelt, hogyan működik belülről egy evangéliumi gyülekezetplántálás, továbbá akiket nem tudott legyőzni a távolság az otthonuk és Szeged között, sőt, kiaknázták az új környezet adta lehetőségeket és szerettek volna tanulni, továbbfejleszteni magukat. Lelkes, missziós lelkületű fiatalok csatlakoztak be egyetemi csapatunkba, az EDK-ba (http://szegediujremeny.hu/edk/edk).

 

Már az első reggel lehetőség nyílt mind a vertikális (Istennel való), mind a horizontális (testvérekkel való) kapcsolatépítésre és ismerkedésre közbenjáró imaközösségben. Nagy csodát élhettünk át, mert a hét elejétől az egyetem központjában „Túlélőcsomag”-ot oszthattunk a Szegedi Tudományegyetem elsős hallgatói számára. Ennek során beszélgettünk a gólyákkal, és igyekeztünk őket informálni az egyetemi élet kihívásairól, valamint a bennünk élő reménységet is megosztani velük. Vendégeink derekasan helyt álltak a munkában, gyorsan idomultak a környezethez, bátran szólították meg az egyetemistákat és lendületesen vetették bele magukat a beszélgetésekbe, néha még a félénkebb gólyákat kísérő szülőkkel is! A hét során, ennek a csomagnak a segítségével, több száz fiatallal kerültünk kapcsolatba.

 

A Napfény Városa ad otthont minden évben a Szegedi Ifjúsági Napoknak, amely egy hetes fesztivál Szeged szívében, a Tisza partján. A helyszín melletti Ligetben kérdőívekkel járva igyekeztünk néhány fesztiválozóval felvenni a kapcsolatot. Nem voltak eredménytelenek erőfeszítéseink, a kezdeti visszautasítások után Isten elénk hozott nyitott, őszintén érdeklődő egyetemistákat. A beszélgetés végén egy rajz segítségével megosztottuk az evangéliumot, amiről eddig a legtöbben még sosem hallottak. Látszott a szemükben, hogy figyelnek, és érdekli őket az üzenetet. Imádkoztunk értük, és hisszük, hogy Isten elkezdett munkálkodni a szívükben.

MIT-es vendégeink jelenléte új pezsgést hozott a házicsoport alkalmainkba is. Élveztük, hogy új arcok is vannak velünk, ráadásul az együtt átélt missziós élmények, valamint a Szegedi Füvészkert vagy a mórahalmi Bivalyrezervátum látogatása közös emlékeket, poénokat hagytak maguk után. Csapatépítő túrát is szerveztünk, hogy mind ők, mind az arra vállalkozott gólyák, egy kötetlen formában jobban megismerjék Szegedet, annak nevezetességit és látványosságait, nem utolsó sorban pedig közösségünk tagjait is.

 

Vasárnapi istentiszteletünkön hálát adhattunk az elmúlt hét eseményeiért, megismert új barátainkért, Jézus Krisztus áldásaiért és védelméért, amelyek végigkísérték az elmúlt napokat. Reméljük mindenki számára hasznos és gyümölcsöző tábor volt, amire érdemes volt eljönni!

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki támogatta ezt a rendezvényt, akár imákban, akár anyagilag, akár kétkezi munkával!

Végszóként beszéljen egy lelkes és vállalkozó kedvű táborozónk szava:
„Áldott hét volt, mind a magvetés, mind a testvéri kapcsolatok építése terén, várom a folytatást!”