Evangéliumi Diák Kör

×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Mi ez a Túlélőcsomag?

Kitől kaptad a Túlélőcsomagot?

 

A Szegedi eEDK-tól, azaz az egyetemi Evangéliumi Diák Körtől kaptad a csomagodat. Mindnyájan a Szegedi Tudományegyetem hallgatói vagyunk, vagy voltunk, és mint keresztyén diákok, önkéntes munkában végezzük a kortárssegítést. A Túlélőcsomagot az egyetem különböző karain tanuló felsőbb éves keresztyén hallgatóinak önkéntes adományaiból állítottuk össze a FÉK támogatásával.

 

Miért van erre szükség?

 

Mindannyian azt tapasztaltuk, hogy az egyetemi éveink alatt nem csak szakmailag fontos fejlődnünk, hanem jellemünkről és a kapcsolat-kialakítási készségeinkről, EQ-nkról sem szabad megfeledkeznünk. Ehhez viszont nem áll rendelkezésünkre túl sok forrás. A felsőoktatás fő csapása a szakmai felkészítés, és ez jól is van így. Mi igyekszünk a személyes fejlődésed szükségleteiben segítséget nyújtani. Az életvezetési tanácsokat tartalmazó írásokon túl az egyetemi élet megismerésére és megkönnyítésére szolgáló tájékoztatókat, és Szeged városában való könnyebb tájékozódást segítő információkat is beleraktunk a csomagba, amit mi egyetemisták hasznosnak és fontosnak vélünk egy frissen beiratkozott hallgató számára.

 

Mi az a FÉK?

 

A FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) diákszervezet 1978 óta létezik, és 1994-ben indította útjára a FÉK programot. A FÉK akkreditált programokról www.fek.hu oldalon olvashatsz bővebben, ide elég a rövid megfogalmazás: a FÉK diákszervezet egy diákmozgalom, amelyben cél forrásokat biztosítani diáktársainknak a jellembeli és kapcsolatbeli fejlődésük területén. A FÉK mindezt a keresztyén hit alapján végzi, mindazon által a programok úgy lettek kialakítva, hogy mindenki meríthessen belőlük hitbeli, világnézeti hovatartozástól függetlenül. Magyarán szólva elég poénosak, hasznosak és élvezhetőek mindenki számára!