Velünk történt

Írta: Honfiné Kurai Kinga

 

„MAJD AZ ÚR SZAVÁT HALLOTTAM, AKI EZT MONDTA: KIT KÜLDJEK EL, KI MEGY EL KÖVETSÉGÜNKBEN? ÉN EZT MONDTAM: ITT VAGYOK, ENGEM KÜLDJ!” (ÉZS 6,8)

Ennek az elhívásnak tett eleget Sipos Márk, a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezet lelkipásztora, mikor Istentől kapott látása alapján belevágott a gyülekezetplántálásba Szegeden egyetemista évei alatt. Fizikailag még semmi sem látszott ebből 2008-ban. De Jézusnak terve volt (és van ma is) sok emberrel ebben a városban, ami szellemben már akkor megfogant ezzel az elhívással! 

Írta: Nagy Zsófia, Sipos Márk 

2018. ősze jeles időszak volt a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezetünk életében: 15 éves egyetemi bibliaköri találkozót szerveztünk. Gyülekezetünk története szorosan összefonódik a diákmisszióval, hiszen közösségünk voltaképpen ebből nőtte ki magát. 2003-ban lelkipásztorunk és két másik alapító tagunk kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, mint biológusok. Ők hárman, illetve két másik keresztyén biológus társuk alapították meg a Herman Ottó Kollégiumban a tavaszi szemeszterben a BiBe bibliakört, Biológus Beszélgetőkör néven. Később a név Bibliai Beszélgetések Evangéliumi Diák Körévé módosult. A BiBe-EDK 2004 óta működő, 2008-tól pedig öntevékeny csoportként bejegyzett egyetemi, felekezetközi bibliakör. Az ezt követő években számos nagy érdeklődést kiváltott rendezvényünknek a Természettudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar vagy épp az Orvostudományi Kar biztosított helyet.

Írta: Honfiné Kurai Kinga

 

Kiváltságos lehetőségben volt részünk a 2018-as őszi félév kezdetekor: egy kis lelkes csapattal végig kísérhettük négy napon keresztül az elsősök beiratkozását a Szegedi Tudományegyetemre. Hisszük, hogy nem csak mi tapasztaltuk meg ez alatt Isten jelenlétét, gondoskodását és kegyelmét, hanem az a legalább kétszázhúsz hallgató is, akikkel Jézus Krisztusról beszélgettünk. Tapasztalhattuk, hogy az Úr keresi az elveszetteket és az evangélium üzenete ma is aktuális; egyszerűsége, igazsága és letisztultsága megragadja a hallgatókat, elgondolkodtatja a fiatal elméket is és nem hagyja reakció nélkül az érintetteket.

Írta: Albert Tünde

„Mert Nekem sok népem van ebben a városban.“ (Apostolok cselekedetei 18:10)

 

 

2018 szeptember 15-én és 16-án ismét részt vehettünk a Tágas Tér Konferencián, melynek a Szegedi Ifjúsági Ház adott színteret. A megmozdulás célja nem egy felekezetközi kulturális program lebonyolítása volt, hanem Krisztus örömhírének megosztása, és a keresztyének szolgálatra való felkészítése.

 Írta: Szabóné Pásztor Valéria

Bereczki Lajos testvérünk fogalmazott így az Új Remény Baptista Gyülekezet első presbiter és diakónus avatási Istentiszteletének végén.

2017. október 22-e 16 éves gyülekezetünk életében fontos fordulópontot jelentett, és meghívott családtagjainkkal, vendégeinkkel együtt mindannyian átélhettük Istenünk szent munkájának jelentőségét és súlyát.

Írta: Honfiné Kurai Kinga

(A Szegedi Fogadalmi Templom előtt balra látható az ezer éves alapokon nyugvó nyolcszögű bemerítő-keresztelőkápolna, vagy ősi nevén a "baptisterium".)

2017. októberében ismét előadást szervezhettünk a Szegedi Tudományegyetemen. A lehetőség adta magát, hiszen ebben az évben ünnepeljük a reformáció 500. évfordulóját, melyre sok szempontból érdemes emlékezni vagy kibővíteni ismereteinket. Célunk minden ilyen alkalommal, hogy a Jézusról szóló örömhírt eljuttassuk az egyetemisták közé, barátainkhoz, a körülöttünk élőkhöz.

Előadónk a Magyarországi Baptista Egyház korábbi elnöke, Dr. Mészáros Kálmán volt, aki baptista lelkipásztor, egyháztörténész, teológiai tanár; a Budapest-Kispesti Baptista Gyülekezet lelkipásztora; a Baptista Teológiai Akadémia tanszékvezető docense, ahol 25 éve tanít egyháztörténelmet. Tehát első kézből és megbízható forrásból tájékozódtunk a témában!

1. oldal / 6