Velünk történt

×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Hit, remény, szeretet

Írta: Honfiné Kurai Kinga

Gyülekezeti tábor - 2015

Megelevenítő élmény ebben a kesze-kusza, „minden belefér” világban egészséges embereket, családokat látni. Férfiakat, nőket, gyerekeket, akik a helyükön vannak. Nem földrajzilag vagy fizikailag értem feltétlenül, hanem inkább lelkileg-szellemileg. Tinédzserek, akik nem félnek felvállalni a hitüket az osztálytársaik előtt; Fiatal felnőttek, akik szembemennek a világgal Jézus Krisztusért; Édesapák, akik térdre borulva imádkoznak Isten előtt; Óvodások, akik összekulcsolt kézzel adnak hálát a menny Urának; Édesanyák, akik csendes nyugalommal, halk hangon nevelik napról napra a rájuk bízott életeket.

Mi tart bennünket össze? Egyedül a Jézus Krisztusban való hit. Ő az egyetlen olyan ’tényező’, Aki közös nevezőre képes hozni két teljesen különböző embert. A hitünk túllép a látható világon, mert tudjuk, hogy ez a materialista forma csak ideig-óráig való, ellenben a (még) láthatatlan, mennyei világ örökké fennmarad és ez az igazán valóságos! Ahogy olvassuk is: „A hit pedig a remélt dolgoknak valóságként való elfogadása, és a nem látott tények felől a magunk meggyőzése.” (Zsidókhoz írt levél, 11:1) Hogy Kovács Géza bácsit idézzem: „Itt élünk, de a fejünk a Mennyben van!”. Valóban csodálatos dolog ez.

Mit tanultam még a héten? Elfogadnak. Jelentős vagyok. Biztonságban vagyok. Mert Isten gyermeke vagyok. Nem azért, mert emberek vesznek körül és barátok, ismerősök keresik a társaságom, vagy jól tudok teljesíteni a környezetemnek. Hanem mert azt mondta az Úr Jézus: „Jöjjetek Hozzám mind, akik elfáradtatok és teher alatt éltek. Én nyugalmat adok nektek. Az Én igámat vegyétek magatokra, és tanuljátok el Tőlem, hogy szívből szelíd és alázatos vagyok, és nyugalmat találtok lelketeknek! Mert az Én igám boldogító és a terhem könnyű.” (Máté evangéliuma 11:28-30).

Mikor fáradtak vagyunk és kimerültek szellemileg, túl sokat lázadtunk Isten ellen, hogy istenek legyünk, Isten nélkül. Pedig csak az Ő áldozata által szabadulhatunk fel, gyógyulhatunk meg. Csak Jézus Krisztust követve lehet boldog, kiteljesedett és jelentőségteljes az életünk. De ehhez meg kell tanulnunk a szelídség és az alázat útját, amit csak helyes identitással rendelkező, helyükön lévő, szellemileg-lelkileg erős emberek tudhatnak…

A gyülekezeti tábor igehirdetéseit meghallgathatod itt:

http://szegediujremeny.hu/gyulekezetunk/istentiszteletek/kulonleges-alkalmak