Velünk történt

×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Szeged, a (nap)fény és só városa

 ​Írta: Honfiné Kurai Kinga

Szeptember egy igen termékeny időszak volt számunkra Szegeden. Alighogy véget ért a Missziói Ifi Táborunk és Túlélőcsomagokat osztottunk a Szegedi Tudományegyetemen, ezen megmozdulásainkat szorosan követte egy következő: a Tágas Tér Fesztivál.

Felekezettől függetlenül, egy lélekkel fogtak össze Szeged evangéliumi közösségei és nyitották meg kapuikat a város lakói felé, hogy kicsik és nagyok egyaránt hallhassák a Jézusról szóló örömhírt. Három napos rendezvénysorozat keretein belül volt lehetőség arra, hogy elérjük a körülöttünk lévőket, mindezt pedig egy két napos lelkimunkás képző előzte meg a Szegedi Új Remény Baptista Gyülekezetben, ahol hárman megtértek.

Helyszín volt többek között az IH Rendezvényközpont, ahol több dicsőítő csoport is szolgált: a Hétvezér utcai Baptista Ifjúság csapata; a KÖD (Keresztény Ökumenikus Dicsőítők); a Református Egyetemi Gyülekezet fiataljai; illetve Pintér Béla és zenekara is elérte a közönség széles skáláját, így közel 600 fő gyűlt össze a zsúfolásig megtelt Tisza-parti teremben. Az este csúcspontjaként lelkipásztorunk, Sipos Márk hirdette az evangéliumot, mely során megtérésre hívta az egybegyűlteket, így lehettünk tanúi annak, ahogy közel 30 lélek kívánt csatlakozni a Mennyei Királysághoz, és további 20-25 akart megújulni hitében, elkötelezettségében az Úr Jézus felé.

Hétvégén a Vértó körüli parkban családi programok, tűzoltósági és mentős bemutatók, sportolási lehetőségek és helyi gazdák által kínált gyümölcsök, frissen sütött harapnivalók sorakoztak. Póni lovaglástól a középiskolások koncertjein át, az állatsimogatásig minden tágas teret kapott. Sőt, prof. dr. Pintér Sándor baptista testvérünk vezette Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány által szervezett jótékonysági futóversenyről sem maradtunk le, ahol egymás mellett kocogott felnőtt és gyermek, babakocsit toló anyuka és lelkipásztor egyaránt. A meleg, napsütéses idő sok érdeklődőt hozott az Új Reményes „Beszélgessünk szabadon” sátrunk alá, ahol gondolatébresztő kérdéseink tartalmas eszmecseréket indítottak el, melyek során új ismeretségek alakultak ki, valamint régiek mélyülhettek el Krisztus szeretetében.

Az evangélikus templom és környéke egyházi kórusokat – köztük a Szegedi Baptista Gyülekezethez kötődő Szegedi Ökumenikus Gospel kórust – és kerekasztal beszélgetést egyaránt felvonultatott.

Szeged szívében, a sétáló utca végén, a Dugonics téren a városhoz kapcsolódó zenekarok (pl. Fool Moon) között több keresztyén könnyűzenei csapat is fellépett, akik közül Kübler Dániel zenekara, a Keresztkérdés zárta vasárnap este a fesztiválsorozatot.

Reméljük, hamarosan a magvetésekből hatalmas aratás készülődik, amit az ÚR Jézus kegyelme által mindannyian megélhetünk. Egyedül Istené legyen minden dicsőség!