Velünk történt

×

Hiba

[OSYouTube] Alledia framework not found

Missziós Ifi Tábor Szegeden

Írta: Honfiné Kurai Kinga

 

Kiváltságos lehetőségben volt részünk a 2018-as őszi félév kezdetekor: egy kis lelkes csapattal végig kísérhettük négy napon keresztül az elsősök beiratkozását a Szegedi Tudományegyetemre. Hisszük, hogy nem csak mi tapasztaltuk meg ez alatt Isten jelenlétét, gondoskodását és kegyelmét, hanem az a legalább kétszázhúsz hallgató is, akikkel Jézus Krisztusról beszélgettünk. Tapasztalhattuk, hogy az Úr keresi az elveszetteket és az evangélium üzenete ma is aktuális; egyszerűsége, igazsága és letisztultsága megragadja a hallgatókat, elgondolkodtatja a fiatal elméket is és nem hagyja reakció nélkül az érintetteket.

Az egyik résztvevő, Eszter, így élte meg a missziós munkát közöttünk:

"Életemben először vettem részt Túlélőcsomag-osztó akcióban, ami által az evangélizáció egy új formáját ismertem meg. Nagyon építő volt, mert tanulhattam a testvérektől, akikkel együtt szolgáltam. Bátorító volt látni, milyen égő szívvel és szeretettel osztják meg az örömhírt. Másrészt jobban megismerhettem azt is, hogy mit gondolnak az egyetemisták olyan fontos kérdésekről, mint: Mi van a halál után? Mi a keresztyénség lényege? Megismernék-e személyesen Istent? Megérte részt venni a szolgálatban!”

Zsófi, egy másik fiatal, a következőképpen értékelte a kint töltött napokat:

"Nagyon hálás vagyok, hogy részese lehettem az elsős hallgatók felé való szolgálatnak! Jó volt látni, ahogy Isten munkálkodik a szívekben! Sokszor azon kaptam magamat a beszélgetések közben, hogy én is egy 'lépcsőfok' lehetek ezeknek az embereknek az életében, hogy közelebb kerüljenek Jézushoz és a Hozzá való megtéréshez. Új barátságok köttettek ezekben a napokban számomra, új szintjeit ismertem meg Isten erejének!”

Köszönjük az imát mindenkinek, aki támogatott minket és közbenjárt értünk! Egyedül az ÚR Jézusé a dicsőség!